Loader
0%

Шотландски яйца на грил

ff

Необходими продукти

 

  • 800 г смляна свинска плешка
  • 8 яйца
  • 24 тънки ленти бекон
  • 1/2 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч. л. риган
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/2 ч. л. копърово семе
  • сол и черен пипер на вкус

за соса:

  • 2 малки кисели краставички
  • 1/2 глава червен лук
  • 1 с. л. каперси
  • 100 г майонеза
  • 100 г заквасена сметана
  • 1 ч. л. дижонска горчица
  • 3 стръка естрагон
  • 2 ч. л. сос „Шрирача“
  • сокът от 1/2 лимон
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от смляна свинска плешка
recipe-icon
Време 40 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Яйцата се сваряват за 3 минути. След това се охлаждат и се обелват.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Лукът и магданозът се наситняват. Чесънът се стрива на паста с малко сол. Копъровото семе се стрива леко в хаванче.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Каймата се смесва с лука, чесъна, ригана, магданоза, копъровото семе, сол и черен пипер на вкус.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Всяко яйце се завива хубаво с кайма, а след това се увива в по 3 резена бекон.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Така оформените яйца се пекат на умерена температура на грил – до златисто.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Краставичките и лукът се режат на малки кубчета. Естрагонът и каперсите се накълцват. Майонезата се разбърква с горчицата, сметаната, краставичките, лука, естрагона, каперсите, соса „Шрирача“, лимоновия сок, сол и черен пипер.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Яйцата се сервират със соса.

7
icon

Добър апетит!