за тестото:
Дюлите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Заливат се със сиропа от
вишни и малини, добавят се анасонът, семенцата от разполовената шушулка ванилия,
шушулката и настърганата лимонова кора. Кипва се, готви се около 1 час и се охлажда.
Дюлите се прецеждат, шушулката и анасонът се отстраняват, а сиропът се запазва.
Ябълките се обелват, почистват се от семките и се режат на лодки. Заливат се с разтопеното
масло, поръсват се с 50 г захар и се пекат 30–40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с
вентилатор. Охлаждат се.
Ябълките и сушените череши се разбъркват с дюлите.
Бисквитите и бадемите се смилат.
Брашното за тестото се смесва с 2 с. л. разтопено масло, жълтъка, захарта, солта и 120 мл топла
вода, и се разбърква. Замесва се тесто. Намазва се с разтопено масло и се оставя да почине
поне за час.
Тестото се разделя на две части, всяка от които се разточва или дърпа.
Намазват се с разтопено масло, поръсват се с трохите от бисквити и бадеми, а отгоре се слага
от плънката с плодове.
Завиват се и се прехвърлят в тава с незалепващо покритие.
Намазват се с масло и се поръсват с пудра захар. Пекат се 30–40 минути в загрята на 180
градуса фурна.
Охлаждат се и се сервират с пудра захар и със запазения сироп.