за тестото:
за пълнежа:
В купа се смесват брашното, солта, зехтина и водата. Замесва се до получаването на меко тесто. Поставя се в купа, намазва се със зехтин и се покрива с пластик. Оставя се на топло, да почине за около 20 минути.
Празът се нарязва на кръгчета, морковите на кубчета, скилидките чесън – надве, а целината – на кубчета. Зеленчуците се поставят в тава, поливат се със зехтина и меда, подправят се със сол и черен пипер и се пекат в загрята на 200 градуса фурна за около 50 минути.
Сушените чушки се накисват в гореща вода и след като омекнат се нарязват наситно. Сушените домати се нарязват на ивички, а магданозът наситно, заедно с дръжките за аромат. В купа се смесват печените зеленчуци, чубрицата, магданоза, сушените домати и чушки, подправят се със сол и черен пипер.
Тестото се разделя на две части, които се разтеглят с ръце на кори върху набрашнена покривка. Трябва да станат толкова тънки, че да прозират. Отгоре се разпределя плънката и с помощта на покривката се завиват рула.
Поставят се в тава с пергаментова хартия. Намазват се със зехтин и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 50 минути.
След това се охлаждат и се нарязват.