Loader
0%

Щрудел със зеленчуци

ff

За тестото

  • 250 г брашно
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 щипка сол
  • 150 мл вода

За пълнежа

  • 2 стръка праз
  • 5 скилидки чесън
  • 2 големи моркова
  • 1 глава целина
  • 50 сушени домати
  • 50 г сушени червени чушки
  • 1 ч. л. чубрица
  • 1 връзка магданоз
  • 2 с. л. мед
  • 3 с. л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • брашно за разточване
  • зехтин „Екстра върджин” за намазване
recipe-icon
Ястие от зеленчуци
recipe-icon
Време 3 часа
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 12
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

В купа се смесват брашното, солта, зехтина и водата. Замесва се до получаването на меко тесто. Поставя се в купа, намазва се със зехтин и се покрива с пластик. Оставя се на топло, да почине за около 20 минути.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Празът се нарязва на кръгчета, морковите на кубчета, скилидките чесън – надве, а целината – на кубчета. Зеленчуците се поставят в тава, поливат се със зехтина и меда, подправят се със сол и черен пипер и се пекат в загрята на 200 градуса фурна за около 50 минути.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Сушените чушки се накисват в гореща вода и след като омекнат се нарязват наситно. Сушените домати се нарязват на ивички, а магданозът наситно, заедно с дръжките за аромат. В купа се смесват печените зеленчуци, чубрицата, магданоза, сушените домати и чушки, подправят се със сол и черен пипер.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Тестото се разделя на две части, които се разтеглят с ръце на кори върху набрашнена покривка. Трябва да станат толкова тънки, че да прозират. Отгоре се разпределя плънката и с помощта на покривката се завиват рула.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Поставят се в тава с пергаментова хартия. Намазват се със зехтин и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 50 минути.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

След това се охлаждат и се нарязват.

6
icon

Добър апетит!