за гарнитурата:
Рибата се почиства и се филетира. Подсушава се и се овкусява със сол и черен пипер. В тавата за печене се слага лист пергаментова хартия и се намазва със зехтин. Филетата се поставят в тавата с кожата надолу.
Хлябът се смила в блендер. Добавят се магданозът, мащерката, риганът, босилекът, зехтинът и сол, и се смила отново.
Рибата се покрива с ароматните трохи и се пече 12–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор.
Картофите се обелват и се режат на кубчета. Сваряват се в подсолена вода (не бива да се разпадат). Спанакът се почиства и се накъсва.
Сушените домати и чесънът се накълцват, артишокът се реже на едро. Половината от зехтина за гарнитурата се загрява в тиган и в него се сотират доматите, чесънът и артишокът. Добавя се спанакът и се готви, докато намали обема си. След това се сипват картофите, налива се останалият зехтин и се запържват. Съдът се дърпа от котлона и гарнитурата се овкусява със сол и черен пипер.
Рибата се сервира върху гарнитурата.