Loader
0%

Сладкиш с годжи бери, ядки и шоколад

ff

Необходими продукти

за основа:

  • 3 с. л. годжи бери
  • 1 шепа лешници
  • 1 шепа бадеми
  • 1 шепа орехови ядки
  • 1 шепа тиквени семки
  • 2 ч. л. кокосово масло
  • 8 фурми

 

за топинга:

  • 250 г кашу (накиснато за 4 часа във вода)
  • 200 г кокосово масло
  • 100 мл сок от портокал, лимон или лайм
  • семенцата от 1 шушулка ванилия
  • 5 с. л. кленов сироп
recipe-icon
Ястие от годжи бери, различни видове ядки
recipe-icon
Време 60 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 5
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

3–4 орехови ядки се отделят. 2 с. л. годжи бери се накисват във вода и се оставят да набъбнат. Когато са готови, се смилат заедно с останалите продукти за основата, докато продуктите се смелят добре. Ако се налага, се разбъркват периодично, за да се смесят хубаво.

1
}

Стъпка 2

Така приготвената основа се разпределя в малки купички, които се оставят в хладилник около 30 минути.
Кокосовото масло се смесва с останалите продукти за топинга и всичко се пасира, докато се получи кремообразна смес.

2
}

Стъпка 3

Разпределя се върху основата и отгоре се поръсва с 1 с. л. наситнени годжи бери и начуканите отделени орехови ядки.

3
}

Стъпка 4

Слага се в хладилник и се охлажда около 3 часа, след което сладкишът е готов за сервиране. Съхранява се в хладилник и можете да му се насладите до 2 дни след като го приготвите.

4
icon

Добър апетит!