Loader
0%

Сочни пилешки кюфтета

ff

Необходими продукти

 

  • 1 пиле (около 1,2 кг)
  • 2 малки тиквички
  • 50 г сирене „Пармезан“
  • 1/2 глава лук
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 скилидка чесън
  • 2 ч. л. червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус

 

за гарнитурата:

 

  • 2–3 връзки моркови
  • 50 мл зехтин „Екстра върджин“
  • 1/2 връзка копър
  • сол и черен пипер на вкус

 

за соса:

 

  • 1 авокадо
  • 1/4 връзка магданоз
  • 2 стръка пресен босилек
  • 2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
  • 2 скилидки чесън
  • сокът от 1/2 лимон
  • сол на вкус
recipe-icon
Ястие от 12
recipe-icon
Време 60 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Пилето се обезкостява, кожата се отстранява, а месото се смила в месомелачка.

1
}

Стъпка 2

Тиквичките се измиват добре и се настъргват. Посоляват се леко и се оставят така за около 5 минути. След това се изстискват внимателно. Лукът се настъргва, чушката се наситнява, а чесънът се стрива на паста с малко сол.

2
}

Стъпка 3

Пилешката кайма се замесва с тиквичките, лука, чушката, чесъна, червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Оформят се 12 кюфтета. Пекат се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. След това се поръсват с настърган пармезан и се запичат за още 2–3 минути.

3
}

Стъпка 4

Морковите се почистват и се обелват. Заливат се със зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. Пекат се 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Изваждат се и се поръсват с наситнен копър.

4
}

Стъпка 5

Авокадото се почиства и се пюрира с лимоновия сок, зехтина и около 100 мл вода. Добавят се чесънът, стрит на паста с малко сол, и наситнените магданоз и босилек. Овкусява се със сол.

5
}

Стъпка 6

Кюфтетата се поднасят с гарнитура от моркови и сос от авокадо.

6
icon

Добър апетит!