за гарнитурата:
за соса:
Пилето се обезкостява, кожата се отстранява, а месото се смила в месомелачка.
Тиквичките се измиват добре и се настъргват. Посоляват се леко и се оставят така за около 5 минути. След това се изстискват внимателно. Лукът се настъргва, чушката се наситнява, а чесънът се стрива на паста с малко сол.
Пилешката кайма се замесва с тиквичките, лука, чушката, чесъна, червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Оформят се 12 кюфтета. Пекат се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. След това се поръсват с настърган пармезан и се запичат за още 2–3 минути.
Морковите се почистват и се обелват. Заливат се със зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. Пекат се 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Изваждат се и се поръсват с наситнен копър.
Авокадото се почиства и се пюрира с лимоновия сок, зехтина и около 100 мл вода. Добавят се чесънът, стрит на паста с малко сол, и наситнените магданоз и босилек. Овкусява се със сол.
Кюфтетата се поднасят с гарнитура от моркови и сос от авокадо.