В дълбок съд се смесват лукът, нарязан на полумесеци, пиперът, солта, 500 мл вода, смачканите скилидки чесън, мащерката, розмаринът и дафиновите листа.
Кипва се и когато солта се разтвори, съдът се дърпа от котлона и саламурата се охлажда в купа с много лед.
Прибавя се и разполовеният лимон, като сокът му се изстисква. Пържолите се слагат в саламурата и се оставят за едно денонощие в хладилник. След това се измиват и се подсушават.
Морковите се обелват и се нарязват косо на парчета, слагат се в тава и се овкусяват със зехтин, сол и пипер.
Отгоре се подреждат котлетите, намазани с горчицата. Поливат се със зехтин. В тавата се наливат 1–2 пръста вода.
Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 25 минути. Котлетите трябва да останат сочни, а морковите – хрупкави.