Loader
0%

Сочни свински котлети с печени моркови

ff

Необходими продукти

  • 4 свински котлета
  • 800 г моркови
  • 140 г морска сол
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 лимон
  • 4 стръка мащерка
  • 1 стрък розмарин
  • 2 дафинови листа
  • 2 с. л. ретро горчица
  • 1 ч. л. пипер меланж
  • зехтин за намазване
recipe-icon
Ястие от свински котлети, моркови и ретро горчица
recipe-icon
Време 1 ч. и 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

В дълбок съд се смесват лукът, нарязан на полумесеци, пиперът, солта, 500 мл вода, смачканите скилидки чесън, мащерката, розмаринът и дафиновите листа.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Кипва се и когато солта се разтвори, съдът се дърпа от котлона и саламурата се охлажда в купа с много лед.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Прибавя се и разполовеният лимон, като сокът му се изстисква. Пържолите се слагат в саламурата и се оставят за едно денонощие в хладилник. След това се измиват и се подсушават.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Морковите се обелват и се нарязват косо на парчета, слагат се в тава и се овкусяват със зехтин, сол и пипер.
Отгоре се подреждат котлетите, намазани с горчицата. Поливат се със зехтин. В тавата се наливат 1–2 пръста вода.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 25 минути. Котлетите трябва да останат сочни, а морковите – хрупкави.

5
icon

Добър апетит!