за блата:
за крема:
за билковата смес:
за поръсване:
Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят да се отцедят. Яйцата за блата се разбиват до побеляване. Смесват се с киселото мляко, зехтина, наситнените босилек и мента, и с чесънa – стрит на паста.
В купа се смесват сухите съставки за тестото – брашно, сол, бакпулвер. Двете смеси се съединяват и към тях се прибавят тиквичките.
Сместа се изсипва във форма за торта, на дъното на която има пергаментова хартия. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 35 минути. Оставя се, да се охлади и се разрязва напречно на три.
Цеденото мляко за крема се смесва със заквасената сметана и крем сиренето, посолява се, покрива се с фолио и се оставя в хладилник. Продуктите за билковата смес се пасират.
Маслините за зеленчуковата смес се нарязват на кръгчета, морковите се настъргват на фино ренде, доматът се обелва и месестата му част, заедно с чушките, се нарязват на кубчета.
Върху единия блат се поставя 1/3 от пасираните билки, после 1/3 от крема и върху него 1/2 от зеленчуковата смес. Така се подрежда цялата торта.
Oтгоре се покрива с крем. Оставя се в хладилник за около 2 часа, да стегне.
Поднася се, поръсена с настърганите моркови – отстрани и магданоз – в средата, а по страните се залепват листенца босилек.