за тестото:
за пълнежа:
Всички продукти за тестото се разбиват с телена бъркалка, като накрая се прибавя разтопеното масло.
Сместа се разделя на две части и всяка се разпределя в тава, върху хартия за печене. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за 10–15 минути. Готовите блатове се оставят да се охладят.
Червените чушки се нарязват надребно и се запържват в зехтина и маслото, на умерена температура, за около 10 минути. Съдът се сваля от огъня и се слага нарязаният наситно пресен лук. Подправя се със сол и черен пипер.
Сиренето се разбива в блендер заедно с магданоза, босилека, хряна и заквасената сметана, докато се получи гладка смес.
Тиквичките се нарязват на дълги, тънки ленти и се запичат за кратко на грил тиган.
Готовите палачинкови блатове се намазват със сместа от сирене, отгоре се подреждат тиквичките и върху тях чушките.
Навиват се стегнати рула и се оставят да стегнат в хладилник за 1 час.
Готовите рула се нарязват и се подреждат в чиния. От всяко руло излизат десет парчета.