Loader
0%

Солено палачинково руло

ff

За тестото

  • 1 1/2 ч. ч. брашно
  • 1/4 ч. ч. царевично брашно
  • 4 яйца
  • 500 мл прясно мляко
  • 2 с. л. разтопено краве масло
  • сол на вкус

За пълнежа

  • 400 г сирене тип „Дунавия”
  • 100 г заквасена сметана
  • 400 г печени червени чушки
  • 2 стръка пресен лук
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/2 връзка босилек
  • 1 ч. л. хрян от буркан
  • 2 малки тиквички
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от палачинки
recipe-icon
Време 40 мин.
recipe-icon
Порции 2
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Всички продукти за тестото се разбиват с телена бъркалка, като накрая се прибавя разтопеното масло.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Сместа се разделя на две части и всяка се разпределя в тава, върху хартия за печене. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за 10–15 минути. Готовите блатове се оставят да се охладят.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Червените чушки се нарязват надребно и се запържват в зехтина и маслото, на умерена температура, за около 10 минути. Съдът се сваля от огъня и се слага нарязаният наситно пресен лук. Подправя се със сол и черен пипер.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Сиренето се разбива в блендер заедно с магданоза, босилека, хряна и заквасената сметана, докато се получи гладка смес.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Тиквичките се нарязват на дълги, тънки ленти и се запичат за кратко на грил тиган.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Готовите палачинкови блатове се намазват със сместа от сирене, отгоре се подреждат тиквичките и върху тях чушките.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Навиват се стегнати рула и се оставят да стегнат в хладилник за 1 час.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Готовите рула се нарязват и се подреждат в чиния. От всяко руло излизат десет парчета.

8
icon

Добър апетит!