Солянка със сьомга и гъби — Фантастико
Loader
100%

Солянка със сьомга и гъби

ff

Необходими продукти

  • 600 г котлети от сьомга (или 2 кг комплект от сьомга)
  • 4 картофа
  • 400 г печурки
  • 1 глава лук
  • 5-6 кисели краставички
  • 2 с. л. каперси
  • 3 с. л. доматен концентрат
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 лимон
  • 2–3 стръка копър
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от сьомга
recipe-icon
Време 60 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Сьомгата се слага в марля и се сварява в 1,5 л вода.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

След това бульонът се прецежда и се запазва, а рибата се обезкостява, като се отделя чистото месо.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

В тенджера се загрява зехтинът и в него се запържва лукът, нарязан наситно. Добавят се и гъбите, нарязани наедро

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Сипва се доматеният концентрат и се пържи 1–2 минути. Налива се рибният бульон и се добавят картофите, обелени и нарязани на кубчета. Готви се, докато картофите омекнат.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Киселите краставички се нарязват на жулиен, а копърът – наситно. Сипват се в съда заедно с каперсите, разбърква се и се оставя на огъня още 2–3 минути. Накрая се прибавя сокът от половината лимон, овкусява се със сол и черен пипер.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Сервира се, като в чиниите се слага сьомга, налива се от супата, украсява се с шайби от останалия лимон и листенца копър.

6
icon

Добър апетит!