Сьомгата се слага в марля и се сварява в 1,5 л вода.
След това бульонът се прецежда и се запазва, а рибата се обезкостява, като се отделя чистото месо.
В тенджера се загрява зехтинът и в него се запържва лукът, нарязан наситно. Добавят се и гъбите, нарязани наедро
Сипва се доматеният концентрат и се пържи 1–2 минути. Налива се рибният бульон и се добавят картофите, обелени и нарязани на кубчета. Готви се, докато картофите омекнат.
Киселите краставички се нарязват на жулиен, а копърът – наситно. Сипват се в съда заедно с каперсите, разбърква се и се оставя на огъня още 2–3 минути. Накрая се прибавя сокът от половината лимон, овкусява се със сол и черен пипер.
Сервира се, като в чиниите се слага сьомга, налива се от супата, украсява се с шайби от останалия лимон и листенца копър.