Loader
0%

Спагети с кайма и маслини

ff

Необходими продукти

  • 400 г спагети
  • 400 г смляно месо от свинска плешка
  • 150 г маслини (без костилки)
  • 80 г сирене „Пармезан“
  • 100 мл бяло вино
  • 1 глава лук
  • 2–3 скилидки чесън
  • 4 с. л. сол
  • 1 щипка лют червен пипер
  • 1 ч. л. сух риган
recipe-icon
Ястие от спагети
recipe-icon
Време 40 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Пастата се вари в голямо количество вода (4 л), заедно със солта, докато стане „ал денте“.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Мляното месо се запържва в сух сгорещен тиган, като се бърка непрекъснато – трябва да се образуват златистокафяви трохи.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Добавя се наситненият лук и се оставя да се карамелизира.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Прибавя се нарязаният наситно чесън и щом се позапържи, се налива виното.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Когато алкохолът се изпари, в съда се сипва 1 черпак от водата от варенето на паста.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Прибавят се маслините, риганът и лютият червен пипер.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Слагат се спагетите и се готви още 1–2 минути.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Пастата се поднася с настърган пармезан.

8
icon

Добър апетит!