Loader
0%

Средиземноморска салата с пилешко

ff

Необходими продукти

  • 300 г пилешко филе
  • 1 зелена салата
  • 1/2 червена салата
  • 1 глава червен лук
  • 50 мл червен винен оцет
  • 100 г сушени домати (мариновани)
  • 30 г каперси
  • 40 г кедрови ядки
  • 1/2 ч. л. лют червен пипер на люспи
  • 4 стръка пресен риган
  • 1/2 връзка магданоз
  • 80 мл зехтин
  • 30 мл балсамов оцет
  • сирене „Грана падано” за поръсване
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от пилешко филе и зелена салата
recipe-icon
Време 40 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Пилешкото се реже натънко, намазва се с 20 мл от зехтина, овкусява се със сол и черен пипер и се готви на тиган, до златисто.
Докато е още топло, се поръсва с настъргано сирене „Грана падано” и след това се реже на кубчета. Овкусява се с лютия пипер.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Червеният лук се реже на полумесеци, посолява се и се полива с винения оцет. Оставя се така за 10–15 минути. Двата вида салати се почистват и се измиват, подсушават се и се режат наедро. Риганът, магданозът и каперсите се наситняват.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Сушените домати се режат на ивички. В купа се смесват двата вида салата, риганът, магданозът, каперсите, сушените домати, отцеденият от оцета лук и се разбърква.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

От балсамовия оцет, останалия зехтин, сол и черен пипер на вкус се прави дресинг. Салатата се овкусява с дресинга и се сервира с пилешкото и запечени на сух тиган кедрови ядки.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

По желание се поръсва с люспи от сирене „Грана падано”.

5
icon

Добър апетит!