Пилешкото се реже натънко, намазва се с 20 мл от зехтина, овкусява се със сол и черен пипер и се готви на тиган, до златисто.
Докато е още топло, се поръсва с настъргано сирене „Грана падано” и след това се реже на кубчета. Овкусява се с лютия пипер.
Червеният лук се реже на полумесеци, посолява се и се полива с винения оцет. Оставя се така за 10–15 минути. Двата вида салати се почистват и се измиват, подсушават се и се режат наедро. Риганът, магданозът и каперсите се наситняват.
Сушените домати се режат на ивички. В купа се смесват двата вида салата, риганът, магданозът, каперсите, сушените домати, отцеденият от оцета лук и се разбърква.
От балсамовия оцет, останалия зехтин, сол и черен пипер на вкус се прави дресинг. Салатата се овкусява с дресинга и се сервира с пилешкото и запечени на сух тиган кедрови ядки.
По желание се поръсва с люспи от сирене „Грана падано”.