Ягодите се почистват и се смилат в блендер заедно с ментата. Прибавят се лимоновият сок и захарта и пак се смила. След това се прецеждат през цедка в купа. Ароматизира се с ванилията.
Желатинът се накисва в малко студена вода, да набъбне, след това се разтваря на водна баня. Смесва се с 1 ч. ч. от ягодовото пюре с телена бъркалка, за да се темперира. Сметаната се разбива на пяна и се смесва с ягодовата смес. Налива се и желатиновата смес.
От хартия за печене се изрязват ленти, по-високи с два пръста от формите за крем брюле. Формите се мажат с олио и хартията се залепва по стените на съда от вътрешната страна.
Пълни се с ягодовата смес и се слагат във фризера за 3–4 часа. Когато са готови, мусът ще бъде поне два сантиметра над формата. Търси се ефекта на суфлето.
Мусът се изважда от фризера 10 минути преди да се сервира. Гарнира се с малко разбита сметана и свежи ягоди, разрязани на половинки.