Loader
0%

Супа от броколи и червена леща

ff

Необходими продукти

  • 200 г червена леща
  • 1–2 глави броколи
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1,2 л зеленчуков бульон
  • 1 консерва кокосово мляко (400 г)
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 връзка пресен лук (за гарниране)
  • 30 г филирани бадеми
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от червена леща. зеленчуци
recipe-icon
Време 40 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Лукът и чесънът се обелват, наситняват се и се запържват в зехтина.

1
}

Стъпка 2

Налива се бульонът, изсипва се лещата и се оставя да се вари на тих огън.

2
}

Стъпка 3

Когато лещата стане почти готова, се пускат розичките броколи и стеблото, обелено и нарязано на ситно.

3
}

Стъпка 4

След 4–5 минути супата се дърпа от огъня и се пасира.

4
}

Стъпка 5

Налива се кокосовото мляко и се връща на котлона, за да кипне отново. Овкусява се със сол и черен пипер.

5
}

Стъпка 6

Пресният лук се реже косо.

6
}

Стъпка 7

Бадемите се запичат на сух тиган.

7
}

Стъпка 8

Супата се поднася с бадемите и лука.

8
icon

Добър апетит!