Рибата се филетира. Опашките, главите и гръбнака се поставят в марля заедно с дафиновия лист и разполовената люта чушка.
Заливат се с около 2 л вода и се вари за 20 минути. Отпенва се. Когато бульонът е готов, вързопът се отстранява.
Селърито се нарязва косо, на парчета с дебелина 1 см, а морковите – на кръгчета. Мидите се измиват добре. В бульона се поставят нарязаните зеленчуци, налива се узото и се оставя на тих огън, докато зеленчуците поомекнат (около 5 минути). След това котлонът се изключва и се поставят мидите с черупките и филетата риба, нарязани на парчета
Скаридите се почистват (като остават с главите). Овкусяват се със сол и черен пипер, запържват се в зехтина и се прибавят в супата.
Готовата супа се поднася с наситнения копър и резени лимон.