Loader
0%

Супа от пъстърва с миди и скариди

ff

Необходими продукти

  • 2 пъстърви (около 600–800 г)
  • 200 г миди с черупки 150 г
  • пресни скариди
  • 50 мл узо
  • 1 дафинов лист
  • 3 стръка селари
  • 3 моркова
  • 1 люта чушка
  • 30 мл зехтин
  • 1 лимон
  • 1/2 връзка копър
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от пъстърва и миди
recipe-icon
Време 60 мин.
recipe-icon
Трудност нап
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Рибата се филетира. Опашките, главите и гръбнака се поставят в марля заедно с дафиновия лист и разполовената люта чушка.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Заливат се с около 2 л вода и се вари за 20 минути. Отпенва се. Когато бульонът е готов, вързопът се отстранява.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Селърито се нарязва косо, на парчета с дебелина 1 см, а морковите – на кръгчета. Мидите се измиват добре. В бульона се поставят нарязаните зеленчуци, налива се узото и се оставя на тих огън, докато зеленчуците поомекнат (около 5 минути). След това котлонът се изключва и се поставят мидите с черупките и филетата риба, нарязани на парчета

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Скаридите се почистват (като остават с главите). Овкусяват се със сол и черен пипер, запържват се в зехтина и се прибавят в супата.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Готовата супа се поднася с наситнения копър и резени лимон.

5
icon

Добър апетит!