Loader
0%

Сурова морковена торта

ff

Необходими продукти

 

за крема:

  • 300 г сурово кашу
  • 50 г кокосово масло
  • 50 г захар
  • 80 мл мед
  • 4 с. л. портокалов сок
  • 4 с. л. лимонов сок
  • 1 ванилия

 

за блата:

  • 400 г моркови
  • 160 г овесени ядки
  • 150 г сушен ананас
  • 120 г сушени кайсии
  • 100 г кокосови стърготини
  • 50 г орехови ядки
  • 1/2 ч. л. канела
recipe-icon
Ястие от моркови, овесени ядки, кашу
recipe-icon
Време 40 мин. (и време за накисване и охлаждане)
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 12
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Кашуто се накисва в студена вода за една нощ. След това се измива и се отцежда. Смила се много добре с лимоновия сок, меда, разтопеното кокосово масло, захарта, ванилията и портокаловия сок.

1
}

Стъпка 2

В блендер се смилат орехите, ананаса, кайсиите и кокосовите стърготини.

2
}

Стъпка 3

Прибавят се почистените и настъргани моркови, смлените в кафамелачка овесени ядки и канелата, и всичко се смила много добре.

3
}

Стъпка 4

Във форма за торта (с диаметър 24 см) се слага половината от сместа за блата, намазва се с половината от крема от кашу, следва смес за блат и отново крем.

4
}

Стъпка 5

Тортата се оставя в хладилник за минимум 6 часа. Изважда се от формата. По желание се украсява с нарязани орехи или се поръсва с канела.

5
}

Стъпка 6

Съвет: Ако пластовете са много течни, след полагането на първия пласт крем, тортата се прибира в хладилник, да стегне и след това подреждането продължава.

6
icon

Добър апетит!