за крема:
за блата:
Кашуто се накисва в студена вода за една нощ. След това се измива и се отцежда. Смила се много добре с лимоновия сок, меда, разтопеното кокосово масло, захарта, ванилията и портокаловия сок.
В блендер се смилат орехите, ананаса, кайсиите и кокосовите стърготини.
Прибавят се почистените и настъргани моркови, смлените в кафамелачка овесени ядки и канелата, и всичко се смила много добре.
Във форма за торта (с диаметър 24 см) се слага половината от сместа за блата, намазва се с половината от крема от кашу, следва смес за блат и отново крем.
Тортата се оставя в хладилник за минимум 6 часа. Изважда се от формата. По желание се украсява с нарязани орехи или се поръсва с канела.
Съвет: Ако пластовете са много течни, след полагането на първия пласт крем, тортата се прибира в хладилник, да стегне и след това подреждането продължава.