В млякото се разтварят маята и захарта. Оставя се, маята да шупне.
В голяма купа се смесват брашното и солта. Налива се и шупналата мая.
Замесва се меко и еластично тесто.
Слага се в намазнена купа, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса за 1 час.
Втасалото тесто се разделя на 12 топки. Oт всяка се оформят фитили с дължина 30 см.
Завързват се на възел, като двата края на фитила се прехлупват, единият край се промушва в средата от горната страна, а другият от долната и с ръце се притискат към тестото, така че да не остава дупка в средата.
В тенджера се кипва водата заедно със содата. Всеки „възел“ се вари по 30 секунди, като се обръща.
Бланшираните възли се поставят върху скара, предварително намазана със зехтин, да се отцедят.
После се прехвърлят в тава, покрита с хартия за печене и се поръсват с царевичния грис. Намазват се с млякото и се поръсват със сусам. Пекат се 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.