Facebook Pixel
Loader
100%

Шеф Никола - суши с риба тон и трюфел майонеза

ff

Необходими продукти

  • 500г ориз за суши
  • 2 консерви риба тон Rio Mare
  • 1 бурканче трюфел майонеза Tartufi
  • 300г филе от сьомга
  • 2 филета от лаврак
  • 2бр авокадо
  • 1/3чч оризов оцет
  • 6с.л. захар
  • 1ч.л. сол

 

 

Препоръка за Новогодишна консумация: Шампанско Moet & Chandon Imperial

recipe-icon
Ястие от ориз за суши, сурова риба
recipe-icon
Трудност Напреднали
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Винаги започваме с ориза. Използваме ориз с много високо съдържание на нишесте. Първо го измиваме в студена вода между 7 и 10 пъти. Мием го до бистра вода и изцеждаме в цедка, като оставяме хубаво да се изцеди до 15 мин. Слагаме го да се вари (в съотношение 1:1 ориз към вода) и приготвяме марината от захар, оцет и сол. Готовият ориз се залива с нея и оставя да се охлади, а след като сме го изсипали в купа заедно с маринатата, го разбъркваме внимателно със силиконова шпатула, за да не начупим зърната ориз. Прехвърляме го в тава и през няколко минути продължаваме да разбъркваме, за да не се запари или изсъхне.

1
}

Стъпка 2

За муса се смесват рибата тон с трюфел майонезата, поставят се в пош и се слагат в средата на ролката (за която използва рогозка с нори и фолио). Избягвайте да поставяте прекалено много ориз в ролката – трябва да е тънък слой. При урамаки ролките оризът е отвън.

2
}

Стъпка 3

След като го сложим върху норито, го обръщаме наобратно, като поставяме муса от риба тон и няколко парченца авокадо. Издърпваме норито до края на рогозката и го подгъваме заедно с рогозката – когато стигнем до края, леко притискаме ръбчето.

3
}

Стъпка 4

Върху готовата ролка подреждаме рибата и завършваме с авокадото. Реже се и се сервира.

4
icon

Добър апетит!