за гарнитурата:
Картофите се измиват и се слагат в тенджера. Сипва се солта и се наливат около 400 мл вода (трябва да ги покрива). Варят се до готовност. След това водата се излива, а картофите се връщат на огъня и се готвят, докато изсъхнат и побелеят от тънкия слой сол по повърхността им.
Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер и се готвят в тиган със зехтина, до готовност, от двете страни (около 10 минути). Изваждат се и се покриват с алуминиево фолио.
В същия съд се разтопяват 20 г масло и в него се запържват накълцаният розмарин и каперсите. Налива се бульонът и се добавя горчицата. Готви се, докато течността се редуцира наполовина. Дърпа се от котлона и се монтира с останалото масло.
Месото се залива със соса и се сервира с картофите.