Loader
0%

Свински котлети с горчичен сос

ff

Необходими продукти

  • 4 свински котлета
  • 30 г каперси
  • 2 с. л. едрозърнеста горчица
  • 250 мл пилешки бульон
  • 50 г краве масло (студено)
  • 2 с. л. зехтин
  • 1/2 стрък розмарин
  • сол и черен пипер на вкус

 

за гарнитурата:

  • 800 г пресни дребни картофи
  • 250 г морска сол
recipe-icon
Ястие от свински котлети
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Картофите се измиват и се слагат в тенджера. Сипва се солта и се наливат около 400 мл вода (трябва да ги покрива). Варят се до готовност. След това водата се излива, а картофите се връщат на огъня и се готвят, докато изсъхнат и побелеят от тънкия слой сол по повърхността им.

1
}

Стъпка 2

Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер и се готвят в тиган със зехтина, до готовност, от двете страни (около 10 минути). Изваждат се и се покриват с алуминиево фолио.

2
}

Стъпка 3

В същия съд се разтопяват 20 г масло и в него се запържват накълцаният розмарин и каперсите. Налива се бульонът и се добавя горчицата. Готви се, докато течността се редуцира наполовина. Дърпа се от котлона и се монтира с останалото масло.

3
}

Стъпка 4

Месото се залива със соса и се сервира с картофите.

4
icon

Добър апетит!