Loader
0%

Свински котлети с тапенада

ff

Необходими продукти

  • 4 свински котлета
  • 1/4 връзка магданоз
  • 1 ч. л. дижонска горчица
  • зехтин за мазане
  • сол и черен пипер на вкус

за тапенадата:

  • 50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
  • 50 г зелени маслини (без костилки)
  • 50 г черни маслини (без костилки)
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с. л. каперси
  • 3 филета аншоа
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 с. л. сок от лимон
  • 1/2 ч. л. риган
recipe-icon
Ястие от свински котлети и дижонска горчица
recipe-icon
Време 25 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Маслините, аншоата и каперсите се нарязват наситно и се смесват със смачкания на паста чесън. Наливат се лимоновият сок и зехтинът, овкусява се с ригана и се разбърква.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Готовата тапенада се разделя на две. Към едната половина се прибавят наситненият магданоз и дижонската горчица.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Котлетите се намазват със зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. След това се овалват в тапенадата с магданоз и се прехвърлят в тава, застлана с пергаментова хартия. Пекат се на грил програма за 6–7 минути от едната страна, обръщат се и се пекат още 5 минути.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Поднасят се с останалата тапенада.

4
icon

Добър апетит!