за маринатата:
за пържолите:
Маринатата се приготвя като почистените от дръжките печени люти чушки се смилат в блендер, заедно с меда, кориандъра, кората от лайма, пушения червен пипер, чилито, сол и черен пипер на вкус.
Котлетите се мариноват в сместа за около 4–5 часа, като е добре, периодично да се обръщат. Препоръчително е, преди да се поставят върху скарата, да са със стайна температура.
Готвят се от всички страни, до златисто, върху предварително намазана със сланина и добре загрята скара.
Ананасът се почиства, реже се на дебели парчета и се пече върху предварително намазана със сланина скара, заедно с обеления и нарязан наедро лукът, докато омекнат.
След това твърдата част от средата на ананаса се отстранява, а останалата се нарязва наситно и се смесва с наситнените лук и мента.
Прибавя се балсамовият оцет, посолява се, разбърква се и се поднася с котлетите.
Съвет: Готовата марината може да се съхранява 1 седмица в хладилник.