Loader
0%

Свински пържоли с ананас

ff

Необходими продукти

 

за маринатата:

  • 200 г печени люти мариновани чушки
  • 1 връзка кориандър
  • 1 ч. л. пушен червен пипер
  • 5 с. л. мед
  • 1 лайм
  • чили на вкус
  • сол и черен пипер на вкус

 

за пържолите:

  • 4 свински котлета
  • 1 глава червен лук
  • 1/4 ананас
  • 4 стръка мента
  • 2 с. л. бял балсамов оцет
  • сол на вкус
  • парче сланина за намазване на скарата
recipe-icon
Ястие от свински котлети
recipe-icon
Време 60 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Маринатата се приготвя като почистените от дръжките печени люти чушки се смилат в блендер, заедно с меда, кориандъра, кората от лайма, пушения червен пипер, чилито, сол и черен пипер на вкус.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Котлетите се мариноват в сместа за около 4–5 часа, като е добре, периодично да се обръщат. Препоръчително е, преди да се поставят върху скарата, да са със стайна температура.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Готвят се от всички страни, до златисто, върху предварително намазана със сланина и добре загрята скара.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Ананасът се почиства, реже се на дебели парчета и се пече върху предварително намазана със сланина скара, заедно с обеления и нарязан наедро лукът, докато омекнат.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

След това твърдата част от средата на ананаса се отстранява, а останалата се нарязва наситно и се смесва с наситнените лук и мента.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Прибавя се балсамовият оцет, посолява се, разбърква се и се поднася с котлетите.

Съвет: Готовата марината може да се съхранява 1 седмица в хладилник.

6
icon

Добър апетит!