Loader
0%

Свинско бонфиле с пармезан

ff

Необходими продукти

  • 2 бр. свинско бонфиле (общо около 800 г)
  • 80 мл сайдeр (ябълково вино)
  • 80 г сирене „Пармезан“
  • 1 с. л. олио
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за пържене

за гарнитурата:

  • 600–700 г броколи
  • 2 с. л. краве масло
  • сол и черен пипер на вкус

за соса „Айоли”:

  • 3 жълтъка
  • 250–300 мл зехтин „Екстра върджин”
  • 50 мл прясно изцеден лимонов сок
  • 3 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от свинско бонфиле, броколи и сирене „Пармезан“
recipe-icon
Време 20 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Бонфилето се обезципява. Косо се нарязва на парчета с дебелина около 2 см. Овкусява се със сол, черен пипер и малко олио.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

В тиган се сгорещява олио и в него се запържват парчетата месо от двете страни до златисто. Деглазира се с ябълковото вино.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Месото се поръсва с настърганото сирене „Пармезан” и се запича в загрята на 230 градуса фурна, с вентилатор, за 2–3 минути.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Броколите се накъсват на малки розички и се приготвят на пара за 4–5 минути. Маслото се сгорещява и в него закратко се обръщат броколите. Овкусяват се със сол и черен пипер.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Чесънът, лимоновият сок, жълтъците, зехтинът, сол и черен пипер се пасират в купа.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Месото се поднася с броколи и със соса.

6
icon

Добър апетит!