Месото се запържва върху нагорещена чугунена плоча, намазана с олио, докато стане златисто от всички страни.
Мащерката се смесва с чесъна, сминдуха, сол и черен пипер. Свинското се овкусява с ароматната подправка.
Лукът се реже на дебели шайби и се слага в тава.
Отгоре се поставя овкусеното парче месо и се полива с балсамовия оцет. В тавата около него се налива и бирата.
Пече се около 3 часа и 30 минути в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор. Когато е готово, се изважда и се нарязва.
Образувалият се в тавата сос се редуцира на котлона. По желание се прибавят сушени манатарки. След това се дърпа от огъня и се разбърква със студеното масло.
Месото се поднася със соса.
Съвет: Ако не разполагате с чугунена плоча, използвайте голяма тава или нарежете месото и го запържете в тиган.