Loader
0%

Свинско печено с тъмна бира

ff

Необходими продукти

  • 2,5 кг свинска плешка
  • 4 глави червен лук
  • 400 мл тъмна бира
  • 4 с. л. тъмен балсамов оцет
  • 1 ч. л. сух чесън
  • 1 ч. л. сминдух
  • 1 ч. л. суха мащерка
  • 30 г краве масло
  • олио за намазване
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от свинска плешка, червен лук и тъмна бира
recipe-icon
Време 4 часа
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Месото се запържва върху нагорещена чугунена плоча, намазана с олио, докато стане златисто от всички страни.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Мащерката се смесва с чесъна, сминдуха, сол и черен пипер. Свинското се овкусява с ароматната подправка.
Лукът се реже на дебели шайби и се слага в тава.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Отгоре се поставя овкусеното парче месо и се полива с балсамовия оцет. В тавата около него се налива и бирата.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Пече се около 3 часа и 30 минути в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор. Когато е готово, се изважда и се нарязва.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Образувалият се в тавата сос се редуцира на котлона. По желание се прибавят сушени манатарки. След това се дърпа от огъня и се разбърква със студеното масло.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Месото се поднася със соса.
Съвет: Ако не разполагате с чугунена плоча, използвайте голяма тава или нарежете месото и го запържете в тиган.

6
icon

Добър апетит!