В блендер се смесват скилидките чесън, розмаринът, копъровото семе, настърганата кора от лимона и 1 ч. л. морска сол, смила се добре.
Върху месото се правят недълбоки прорези (като ромбове), в тях се втрива ароматната смес и хубаво се намазва със зехтин. Месото се оставя в хладилник за 4 часа.
След това се слага в тава, заедно с нарязаните наедро лук и моркови. Налива се бялото вино и се готви в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор) за около 20 минути, докато се запече. Градусите се намаляват на 160 (с вентилатор) и месото се допича до готовност – за около 1 час.
Брашното се запържва в 1 с. л. зехтин. Налива се виното и когато алкохолът се изпари, се сипва от течността от печенето на месото, разбърква се.
Месото се нарязва и се поднася със соса и по желание с гарнитура от задушен зелен боб.