Loader
0%

Свинско по тоскански

ff

Необходими продукти

  • 2 кг свински гърди (без кост)
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 4 скилидки чесън
  • 2 стръка розмарин
  • 1 ч. л. копърово семе
  • 1 с. л. брашно
  • кората от 1 лимон
  • 400 мл бяло вино
  • 200 мл вино „Марсала“
  • 1 с.л. зехтин (+ за намазване)
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от свински гърди, зеленчуци
recipe-icon
Време 1 час и 30 мин. (и време за мариноване)
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

В блендер се смесват скилидките чесън, розмаринът, копъровото семе, настърганата кора от лимона и 1 ч. л. морска сол, смила се добре.

1
}

Стъпка 2

Върху месото се правят недълбоки прорези (като ромбове), в тях се втрива ароматната смес и хубаво се намазва със зехтин. Месото се оставя в хладилник за 4 часа.

2
}

Стъпка 3

След това се слага в тава, заедно с нарязаните наедро лук и моркови. Налива се бялото вино и се готви в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор) за около 20 минути, докато се запече. Градусите се намаляват на 160 (с вентилатор) и месото се допича до готовност – за около 1 час.

3
}

Стъпка 4

Брашното се запържва в 1 с. л. зехтин. Налива се виното и когато алкохолът се изпари, се сипва от течността от печенето на месото, разбърква се.

4
}

Стъпка 5

Месото се нарязва и се поднася със соса и по желание с гарнитура от задушен зелен боб.

5
icon

Добър апетит!