Месото се реже на кубчета.
Запържва се до златисто в маслото и олиото.
След това се изважда.
В същия съд се сипва нарязаният на едри кубчета лук.
Когато омекне и започне да се карамелизира, се слага брашното.
Щом и то се запържи, се прибавят парчетата лимонова кора и пръчката канела.
Връща се месото.
Наливат се вината.
Слагат се смачканите на паста скилидки чесън.
Овкусява със сол и черен пипер и се готви на слаб огън около 1 час и 20 минути.
След това се отстраняват лимоновата кора и канелата.
Добавят се сините сливи и се наливат около 250 мл вода.
Готви се още около 20 минути.
След това се дърпа от огъня.
Съвет:
Ако нямате пръчка канела, ползвайте една щипка мляна. Прибавете я в ястието почти накрая,
заедно със сините сливи.