Facebook Pixel
Loader
0%

Свинско със сини сливи

ff

Необходими продукти

  • 800 г свинска плешка
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 150 г сушени сини сливи без костилки (по-месести)
  • 1 с. л. брашно
  • 200 мл десертно вино „Порто“
  • 200 мл сухо червено вино
  • 1 пръчка канела
  • кората от 1 лимон
  • 50 г краве масло
  • 20 мл олио
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Време 2 часа
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4 порции
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Месото се реже на кубчета.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Запържва се до златисто в маслото и олиото.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

След това се изважда.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

В същия съд се сипва нарязаният на едри кубчета лук.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Когато омекне и започне да се карамелизира, се слага брашното.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Щом и то се запържи, се прибавят парчетата лимонова кора и пръчката канела.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Връща се месото.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Наливат се вината.

8
}
Стъпка 9

Стъпка 9

Слагат се смачканите на паста скилидки чесън.

9
}
Стъпка 10

Стъпка 10

Овкусява със сол и черен пипер и се готви на слаб огън около 1 час и 20 минути.

10
}
Стъпка 11

Стъпка 11

След това се отстраняват лимоновата кора и канелата.

11
}
Стъпка 12

Стъпка 12

Добавят се сините сливи и се наливат около 250 мл вода.

12
}
Стъпка 13

Стъпка 13

Готви се още около 20 минути.

13
}
Стъпка 14

Стъпка 14

След това се дърпа от огъня.

14
}
Стъпка 15

Стъпка 15

Съвет:
Ако нямате пръчка канела, ползвайте една щипка мляна. Прибавете я в ястието почти накрая,
заедно със сините сливи.

15
icon

Добър апетит!