за гарнитурата:
Контрафилето се обезципява. Нарязва се на четири дебели пържоли. Подправя се със сол и черен пипер и се запържва в зехтина до златисто от всички страни.
Изважда се от съда и се прехвърля в тава. Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 8 минути. След това се оставя да почине.
В същия съд от пърженето се налива бялото вино и когато се редуцира течността, се прибавят горчицата и сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер и се отстранява от огъня. Сосът се подправя с наситнения магданоз и се съхранява на топло.
Целината се обелва и се нарязва начетири. После всяко парче се нарязва натънко. Лукът и чесънът се наситняват.
Трите зеленчука се запържват в маслото, докато се карамелизират. Слага се лимоновият сок и се овкусява със сол и черен пипер.
Месото се залива със соса и се поднася с гарнитурата.
Съвет: Не заменяйте животинската сметана с растителна, защото може да се пресече от киселината на виното.