Facebook Pixel
Loader
100%

Свинско със сос от горчица

ff

Необходими продукти

  • 800 г свинско контафиле
  • 2 с. л. дижонска горчица
  • 200 мл животинска сметана
  • 80 мл бяло вино
  • 30 мл зехтин
  • 1 връзка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:

  • 1 голяма глава целина
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • сокът от 1 лимон
  • 2 с. л. краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от свинско контафиле, дижонска горчица и животинска сметана
recipe-icon
Време 40 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Контрафилето се обезципява. Нарязва се на четири дебели пържоли. Подправя се със сол и черен пипер и се запържва в зехтина до златисто от всички страни.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Изважда се от съда и се прехвърля в тава. Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 8 минути. След това се оставя да почине.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

В същия съд от пърженето се налива бялото вино и когато се редуцира течността, се прибавят горчицата и сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер и се отстранява от огъня. Сосът се подправя с наситнения магданоз и се съхранява на топло.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Целината се обелва и се нарязва начетири. После всяко парче се нарязва натънко. Лукът и чесънът се наситняват.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Трите зеленчука се запържват в маслото, докато се карамелизират. Слага се лимоновият сок и се овкусява със сол и черен пипер.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Месото се залива със соса и се поднася с гарнитурата.
Съвет: Не заменяйте животинската сметана с растителна, защото може да се пресече от киселината на виното.

6
icon

Добър апетит!