Loader
0%

Сьомга на фурна с орехи

ff

Необходими продукти

  • 440 г филе от сьомга
  • 80 г орехи
  • 1 с. л. светла кафява захар
  • 40 г краве масло
  • 1/4 връзка копър
  • 1/2 лимон
  • сол и черен пипер на вкус

за салатата:

  • 2 бр. бейби маруля („Романа“)
  • 1 цикория
  • 1 авокадо
  • 1 глава червен лук
  • 1 морков
  • 100 г маслини
  • 50 мл зехтин „Екстра върджин“
  • 1/2 лимон
  • сол на вкус
recipe-icon
Ястие от сьомга, орехи
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Начинаещи
recipe-icon
Порции 2
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Сьомгата се овкусява със сол и черен пипер и се пече около 6 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Орехите и копърът се накълцват и се смесват с кафявата захар, лимоновия сок, разтопеното масло, сол и черен пипер на вкус.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Сьомгата се покрива с тази смес и се запича за още 5–10 минути.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Марулята и цикорията се режат на едро. Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, а месестата част се нарязва на ивички. Морковът се обелва и се оформя на фини ленти, а лукът се реже натънко. Така подготвените зеленчуци се смесват в купа, прибавят се и маслините.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Салатата се овкусява със зехтин, лимонов сок и сол. Разбърква се добре. Рибата се поднася със салатата.

5
icon

Добър апетит!