за салатата:
Сьомгата се овкусява със сол и черен пипер и се пече около 6 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Орехите и копърът се накълцват и се смесват с кафявата захар, лимоновия сок, разтопеното масло, сол и черен пипер на вкус.
Сьомгата се покрива с тази смес и се запича за още 5–10 минути.
Марулята и цикорията се режат на едро. Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, а месестата част се нарязва на ивички. Морковът се обелва и се оформя на фини ленти, а лукът се реже натънко. Така подготвените зеленчуци се смесват в купа, прибавят се и маслините.
Салатата се овкусява със зехтин, лимонов сок и сол. Разбърква се добре. Рибата се поднася със салатата.