за гарнитурата:
Рибата се реже на 6 парчета, посолява се, маже се със зехтин, и се готви до златисто, от двете страни, в загрят тиган с незалепващо покритие.
В купата на блендер се смесват хлябът, каперсите, розмаринът, магданозът, чесънът, зехтинът и сол на вкус.
Смилат се, докато станат на трохи.
Рибата се слага в тава, покрива се с трохите и се пече в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) до готовност – около 8–10 минути.
Чесънът за гарнитурата се наситнява и се запържва закратко в загретите зехтин и масло.
Слага се нарязаният наедро спанак и се готви, докато омекне.
Прибавя се царевицата, окусява се със сол, черен пипер и индийско орехче.
Налива се сметаната и се оставя на котлона, докато се сгъсти – около 5 минути.
Сьомгата се сервира с гарнитурата.