Facebook Pixel
Loader
0%

Сьомга с хрупкава коричка

ff

Необходими продукти

  • 1,2 кг филе от сьомга (без кожа)
  • 2 филии бял хляб
  • 1/2 връзка магданоз
  • 2 стръка розмарин
  • 1 скилидка чесън
  • 30 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
  • 1 ч. л. каперси
  • сол на вкус

 

за гарнитурата:

  • 600 г царевица (от консерва)
  • 200 г спанак (почистен)
  • 15 г краве масло
  • 120 мл животинска сметана
  • 2 скилидки чесън
  • 15 мл зехтин
  • 1/8 ч. л. индийско орехче
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от филе от сьомга
recipe-icon
Време 50 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Рибата се реже на 6 парчета, посолява се, маже се със зехтин, и се готви до златисто, от двете страни, в загрят тиган с незалепващо покритие.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

В купата на блендер се смесват хлябът, каперсите, розмаринът, магданозът, чесънът, зехтинът и сол на вкус.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Смилат се, докато станат на трохи.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Рибата се слага в тава, покрива се с трохите и се пече в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) до готовност – около 8–10 минути.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Чесънът за гарнитурата се наситнява и се запържва закратко в загретите зехтин и масло.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Слага се нарязаният наедро спанак и се готви, докато омекне.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Прибавя се царевицата, окусява се със сол, черен пипер и индийско орехче.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Налива се сметаната и се оставя на котлона, докато се сгъсти – около 5 минути.
9. Сьомгата се сервира с гарнитурата.

8
}
Стъпка 9

Стъпка 9

Сьомгата се сервира с гарнитурата.

9
icon

Добър апетит!