Сьомга с каперси върху канапе от картофи — Фантастико
Loader
100%

Сьомга с каперси върху канапе от картофи

ff

Необходими продукти

  • 800 г филе от сьомга
  • 1 скилидка чесън
  • 4 стръка копър
  • 1 с. л. каперси
  • сокът от 1/2 лимон
  • 2 с. л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

 

за картофите:

  • 1 кг стари картофи
  • 200 г зелени маслини без костилки
  • 60 мл зехтин "Екстра Върджин"
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от филе от сьомга
recipe-icon
Време 40 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Картофите се измиват, слагат се в тенджера и се сваряват. Изваждат се от водата, обелват се още топли и се намачкват с вилица на едри парчета.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Маслините се наситняват и се добавят към картофите заедно със зехтина, сол и черен пипер на вкус.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Рибата се нарязва на еднакви по големина парчета и се подправя със сол и черен пипер. Пържи се в нагорещен зехтин, първо от страната където и била кожата и когато придобие златиста коричка, се обръща.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Към рибата се слагат нарязаният на филийки чесън, каперсите, лимоновият сок и се готви още 1–2 минути. Рибата трябва да остане розова в средата.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Сьомгата се поднася върху канапе от намачканите картофи, поръсена с накъсан копър. По желание се поръсва с още черен пипер и зехтин „Екстра върджин“.

5
icon

Добър апетит!