за картофите:
Картофите се измиват, слагат се в тенджера и се сваряват. Изваждат се от водата, обелват се още топли и се намачкват с вилица на едри парчета.
Маслините се наситняват и се добавят към картофите заедно със зехтина, сол и черен пипер на вкус.
Рибата се нарязва на еднакви по големина парчета и се подправя със сол и черен пипер. Пържи се в нагорещен зехтин, първо от страната където и била кожата и когато придобие златиста коричка, се обръща.
Към рибата се слагат нарязаният на филийки чесън, каперсите, лимоновият сок и се готви още 1–2 минути. Рибата трябва да остане розова в средата.
Сьомгата се поднася върху канапе от намачканите картофи, поръсена с накъсан копър. По желание се поръсва с още черен пипер и зехтин „Екстра върджин“.