за соса:
за салатата:
Цвеклото се измива и всяка глава се слага върху парче алуминиево фолио. Залива се с малко от зехтина, овкусява със сол и черен пипер и се увива добре във фолиото. Поставя се в тава, налива се един пръст вода и се пече около час в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
След това се обелва и се нарязва на кубчета.
Перленият ечемик се сварява във вода и се отцежда.
В купа се разбъркват горчицата, оцетът, кимът и останалият зехтин.
В голяма купа се смесват ечемикът, цвеклото, спанакът, налива се дресингът и се разбърква.
Копърът се наситнява и се смесва със сметаната, сока от лимон, хряна и сол на вкус.
Сьомгата се почиства (от люспите и костиците) и се нарязва на 4 еднакви парчета. Овкусява се със сол и черен пипер.
Върху кожата се правят прорези.
Филетата се пържат в зехтин с кожата надолу, като леко се притискат, за да не се нагъват.
Щом кожата стане златиста и хрупкава, се обръщат. Добавят се маслото и смачкани скилидки чесън. Готви се до златисто.
Сервира се със салатата и соса.