Loader
0%

Талиатели със зеленчуци и скариди

ff

Необходими продукти

  • 500 г талиатели (без яйца)
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 скилидка чесън
  • 100 г зелени маслини (без костилки)
  • 1 червена чушка
  • 1 връзка магданоз
  • 1 с. л. доматен концентрат
  • 1 ч. л. каперси
  • 1 с. л. зехтин (+ за сервиране)
  • сол на вкус

 

за скаридите:

  • 200 г скариди (охладени)
  • 120 г брашно
  • 1 ч. л. сух чесън
  • 1 ч. л. сух риган
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • галета за овалване
  • сол и черен пипер на вкус

 

recipe-icon
Ястие от талиатели, зеленчуци и скариди
recipe-icon
Време 40 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Пастата се сварява в подсолена вода и се отцежда (около 200 мл от водата се запазват).

1
}

Стъпка 2

Лукът, морковът и чушката се режат на кубчета, а чесънът се накълцва. Зеленчуците се запържват в сгорещения зехтин, докато омекнат.

2
}

Стъпка 3

Прибавят се доматеният концентрат, накълцаните каперси и разполовените маслини. Наливат се и 200 мл вода от варенето на пастата.

3
}

Стъпка 4

Готви се около 15 минути и се слагат отцедените талиатели. Разбърква се и след 1–2 минути съдът се дърпа от огъня.

4
}

Стъпка 5

Скаридите се почистват от главите, черупките и вената, и се измиват.

5
}

Стъпка 6

В купа се смесват червеният пипер, брашното, сухият чесън, ригана, сол и черен пипер на вкус.

6
}

Стъпка 7

Скаридите се овалват в тази смес. Потапят се в студена вода за много кратко и се овалват в галетата. Готвят се във фритюрник.

7
}

Стъпка 8

Готовото ястие се сервира с наситнения магданоз, малко зехтин и скаридите.

8
icon

Добър апетит!