Телешкото се нарязва на едри парчета, които се овалват в брашно, като излишното се изтупва.
В тенджера с термоустойчиви дръжки се загряват 2 с. л. олио. Месото се запържва в олиото на няколко пъти, до златисто, и се изважда.
В същият съд се добавя 1 с. л. олио и се слага чесънът – да се позапържи. Прибавя се доматената паста и също се запържва. Месото се връща в тенджерата. Добавят се мащерката, риганът и дафиновият лист и се налива вода, колкото да го покрие. Похлупва се и се готви 4 часа в загрята на 150 градуса фурна.
Морковите, лукът и пащърнакът се обелват и се нарязват на кубчета. Запържват се в останалото олио до златисто и се добавят към месото.
Ястието се връща във фурната, загрята на 170 градуса, и се готви до готовност на зеленчуците – около 45 минути.