Loader
0%

Телешки джолан със зеленчуци

ff

Необходими продукти

  • 1,5 кг телешки джолан без кост
  • 5 с. л. олио
  • 4 скилидки чесън
  • 5 моркова
  • 2 глави лук
  • 2 корена пащърнак
  • 50 г доматена паста
  • 1 ч. л. суха мащерка
  • 1 ч. л. риган
  • 1 дафинов лист
  • брашно за овалване
recipe-icon
Ястие от телешки джолан без кост, моркови и пащърнак
recipe-icon
Време 5 ч.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Телешкото се нарязва на едри парчета, които се овалват в брашно, като излишното се изтупва.
В тенджера с термоустойчиви дръжки се загряват 2 с. л. олио. Месото се запържва в олиото на няколко пъти, до златисто, и се изважда.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

В същият съд се добавя 1 с. л. олио и се слага чесънът – да се позапържи. Прибавя се доматената паста и също се запържва. Месото се връща в тенджерата. Добавят се мащерката, риганът и дафиновият лист и се налива вода, колкото да го покрие. Похлупва се и се готви 4 часа в загрята на 150 градуса фурна.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Морковите, лукът и пащърнакът се обелват и се нарязват на кубчета. Запържват се в останалото олио до златисто и се добавят към месото.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Ястието се връща във фурната, загрята на 170 градуса, и се готви до готовност на зеленчуците – около 45 минути.

4
icon

Добър апетит!