за соса:
Месото се оставя на стайна температура за около час. Синапът и черният пипер се стриват в хаванче.
Маслото, размекнато на стайна температура, се слага в купа и се разбърква със стритите подправки, чесъна и солта.
Месото се намазва с ароматната смес. Поставя се върху скара в тава и се пече в загрята на 160 градуса фурна, докато месото достигне 64 градуса температура във вътрешността. След първия половин час с термометър се проверява температурата през 5–10 минути. На нас ни отне 1 час и 15 минути общо
Оставя се да почине за 15 минути преди да се нареже, покрито с алуминиево фолио.
Тавата заедно със сосовете от печенето се поставя на котлона. Налива се виното и се бърка с дървена лъжица, за да излязат всички аромати – деглазиране. След 2–3 минути сосът се сваля от огъня, прецежда се, за да е по-фин, и се монтира с маслото.
Месото се нарязва, залива се със соса и се поднася.