Loader
0%

Телешко с червено вино

ff

Необходими продукти

  • 2 кг телешка плешка
  • 1 кг картофи
  • 400 г печурки
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с. л. зехтин
  • 250 мл червено вино
  • 1 с. л. червен винен оцет
  • 2 с. л. краве масло
  • 2 стръка мащерка
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от телешка плешка, картофи и печурки
recipe-icon
Време 2 ч. 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Фурната се загрява на 150 градуса. Чесънът се наситнява. Лукът се реже на полумесеци. Гъбите се белят и се режат на четири. Месото се нарязва на кубчета. Картофите се белят и се режат на шайби.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Зехтинът се загрява в дълбок съд с термоиздръжливи дръжки. В него се запържват гъбите и се изваждат.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

В същият съд се запържва първо лукът, а после и чесънът. Добавя се и месото. Подправя се с мащерката и се сипва виното. Похлупва се и се пече за 1 ½ часа.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

След това се добавят оцетът, маслото, овкусява се със сол и черен пипер и се прибавят гъбите и картофите.
Вдига се температурата на 220 градуса и се допича за 40 минути под капак.

4
icon

Добър апетит!