Тиквата се обелва и се нарязва на малки кубчета. Поръсва се с 50 г от захарта и се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути, докато омекне. Изважда се от фурната и се пюрира.
Шоколадът се разтопява в микровълнова фурна. Яйцата със захарта се разбиват с миксер, докато побелеят (около 10 минути).
Добавя се омекналото на стайна температура масло и отново се разбива. Сипват се бакпулверът, ванилията и брашното. Разбива се с миксер и се наливат 150 мл от млякото. Разбърква се със силиконова шпатула.
Тестото се разделя на две равни части. В едната се слага разтопеният шоколад, а към другата се добавят смесеното с канелата тиквено пюре. Към шоколадовата смес се сипва останалото мляко.
Във форма терин се слага намокрена пергаментова хартия. С големи лъжици се взима от двете теста и последователно се изсипват във формата, за да се образува тигрова шарка.
Кейкът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 50 минути. Охлажда се леко и се изважда от формата. Хартията се отстранява и кейкът се поставя върху решетка, да се охлади добре. Нарязва се и се сервира.