Facebook Pixel
Loader
100%

Шеф Никола - тиквеник с джинджифилов крамбъл

ff

Необходими продукти

  • Готови кори

За плънката

  • 1 кг тиква
  • 200 г орехи
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. канела Ванилия

За крамбъла

  • 2 и ½ чч брашно
  • 125 г масло
  • 3 с.л. вода
  • 5 с.л. кафява захар
  • ½ ч.л. канела
  • 1 ч.л. джинджифил
recipe-icon
Ястие от Готови кори и тиква
recipe-icon
Време 60 минути
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Започваме с крамбъла, като смесваме сухите съставки (канела, джинджифил, кафява захар, ванилия) с брашното и прибавяме разтопеното какаово масло.

1
}

Стъпка 2

Стриваме през пръсти и когато стане на трохи, прибавяме водата и печем на тава с хартия за печене на 200° за 15 мин.

2
}

Стъпка 3

Настъргваме и запържваме тиквата в касерола, като добавяме захар, орехи, ванилия и малко канела. Разстиламе корите, намазваме с олио и слагаме плънката.

3
}

Стъпка 4

Крамбълът ни е необходим за да поеме влагата от тиквата.
Навиваме и печем на предварително загрята на 180° фурна, за около 30 – 40 мин.

4
}

Стъпка 5

След като го извадим от фурната оставяме да изстине и поръсваме с пудра захар.

5
icon

Добър апетит!