за гарнитурата:
Лукът се нарязва на кубчета, а чесънът се накълцва. Половината от изпечените и обелени чушки се накълцват, а останалата част се пюрира.
Рибата се овкусява със сол и черен пипер и се пържи в маслото, до златисто. Изважда се.
В същия съд се запържват лукът и чесънът, слага се и цялата клонка розмарин. След като лукът омекне, розмаринът се отстранява. Прибавят се пюрираните и накълцани чушки. Налива се сметаната и се поръсва с настъргания пармезан. Овкусява се със сол и черен пипер. Сосът се вари 1–2 минути и се дърпа от огъня.
Чесънът и джинджифилът за гарнитурата се обелват, накълцват се и се запържват в загрято олио за няколко секунди. Сипва се оризът и щом се запържи и той, се наливат 600 мл топла вода. Посолява се и съдът се похлупва. Оризът се вари 10 минути, след това котлонът се изключва. Съдът се оставя похлупен още 10 минути.
Рибата се сервира с ориза, соса и наситнен пресен лук.