Loader
0%

Тилапия в сос от печени чушки

ff

Необходими продукти

  • 600 г филе от тилапия
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 стрък розмарин
  • 8 печени червени чушки
  • 180 мл животинска сметана
  • 50 г сирене „Пармезан“
  • 60 г краве масло
  • сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:

  • 300 г ориз „Басмати“
  • 50 г пресен джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен лук
  • 20 мл олио
  • сол на вкус
recipe-icon
Ястие от филе от тилапия, печени червени чушки и животинска сметана
recipe-icon
Време 45 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Лукът се нарязва на кубчета, а чесънът се накълцва. Половината от изпечените и обелени чушки се накълцват, а останалата част се пюрира.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Рибата се овкусява със сол и черен пипер и се пържи в маслото, до златисто. Изважда се.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

В същия съд се запържват лукът и чесънът, слага се и цялата клонка розмарин. След като лукът омекне, розмаринът се отстранява. Прибавят се пюрираните и накълцани чушки. Налива се сметаната и се поръсва с настъргания пармезан. Овкусява се със сол и черен пипер. Сосът се вари 1–2 минути и се дърпа от огъня.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Чесънът и джинджифилът за гарнитурата се обелват, накълцват се и се запържват в загрято олио за няколко секунди. Сипва се оризът и щом се запържи и той, се наливат 600 мл топла вода. Посолява се и съдът се похлупва. Оризът се вари 10 минути, след това котлонът се изключва. Съдът се оставя похлупен още 10 минути.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Рибата се сервира с ориза, соса и наситнен пресен лук.

5
icon

Добър апетит!