Картофите се сваряват, охлаждат се много добре и се белят. Зеленият фасул се бланшира във вряща подсолена вода, шокира се в ледено студена и се отцежда. Чери доматите се режат надве по дължина, маслините се разполовяват, каперсите и аншоата се накълцват, а лукът се реже на полумесеци.
В зехтина се запържва първо лукът, докато омекне.
Добавят се зеленият боб, доматите, маслините, аншоата и каперсите. Разбъркват се и се пържат за кратко.
Съдът се дърпа от огъня и зеленчуците се подправят със сол и черен пипер.
Четири форми за брюле се намазват със зехтин.
Във всяка се чуква по 1 яйце (жълтъкът не трябва да се разкъсва). Подправят се със сол. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор), докато белтъкът побелее, а жълтъкът е все още рохък – 12 минути.
Картофите се обелват и се режат на дебели шайби. Мажат се със зехтин, овкусяват се със сол и се готвят на грил до златисто.
Рибата се реже на четири парчета, маже се със зехтин, посолява се и се готви на грил, докато стане златиста.
Чесънът за соса се смила в блендер с босилека, зехтина, оцета и сол на вкус.
Рибата се поднася върху канапе от картофи и запържените зеленчуци, като се гарнира със сос и печено яйце.