за корите:
за крема:
Маслото, сметаната и яйцата за корите се смилат в блендер. Към тях се слагат изгасената в оцета сода, солта и ванилията. Малко по малко се прибавя брашното и се замесва тесто, което не трябва да е лепкаво – ака има нужда се добавя още брашно. Оставя се в хладилник за 1 час.
След това се разделя на 15 парчета. Всяко парче се разточва на тънка кръгла кора (с диаметър 24 см), която се надупчва с вилица.
Корите се пекат една по една за 2–3 минути, в тава с незалепващо покрите, в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. Две от корите се препичат повече и се заделят за поръсване.
100 мл от млякото за крема се смесват с жълтъците, ванилията и брашното. Останалото мляко се загрява със захарта. Сместа с жълтъците се сипва към млякото, и се готви при постоянно бъркане, докато се получи гъст крем. Оттегля се от котлона, слага се в купа, покрива се с прозрачно фолио и се охлажда.
След това кремът се разбива с маслото, добавят се настърганата лимонова кора и брендито.
Корите се подрежат една върху друга, като между тях се разпределя кремът, завършва се с крем. Тортата се оставя в хладилник за 6 часа.
Тъмнокафявите кори се начупват и се смесват с 3 с. л. пудра захар.
Преди да се поднесе, тортата се заравнява с назъбен нож и се поръсва с начупените кори.