за блата:
за ананасовата плънка:
за крема:
Брашното се смесва със содата, бакпулвера, солта и ванилиите. Добавят се кафявата захар, 300 мл от млякото и маслото, и се разбърква с миксер до хомогенизиране. Сипват се и разбитите с останалото мляко яйца и отново се разбърква.
Сместа се изсипва в кръгла силиконова форма и се пече 1 час и 20 минути на 160 градуса. Охлажда се и се реже на 3 блата.
Плънката се приготвя като захарта се смесва с ананаса (заедно със сока от консервата) и лимоновия сок, готви се на слаб огън, до получаване на сладко и се охлажда.
От захарта и водата за крема се приготвя захарен сироп. Налива се на тънка струйка към разбитите белтъци, при непрекъснато бъркане. Охлажда се леко и постепенно се добавят маслото и кокосовото мляко.
Блатовете се сиропират с рома. Върху първия блат се слага половината ананасова плънка и отгоре се разпределя 1/3 от крема, следва вторият блат и върху него – останалата ананасова плънка и крем.
Завършва се с третия блат, намазва се с останалия крем и се зафилва.
Готовата торта се поръсва със запечените на сух тиган кокосови стърготини и се оставя в хладилник за 4 часа.
Съвет: Ако нямате силиконова форма, може да използвате форма за печене с подвижно дъно и хартия, намазана с масло и поръсена с брашно. Вместо ром може да използвате захарен сироп с есенция ром.