за тестото:
за крема:
Брашното, яйцата, захарта, олиото, бакпулвера и солта се смесват и се разбиват с миксер.
Цвеклото се обелва и се нарязва. Разбива се в блендер с лимоновият сок, докато стане на фина маса.
Стафидите се накисват в рома.
1/3 от тестото се смесва с цвеклото и се разбива докато се получи хомогенна смес.
Втората част от тестото се смесва със сладкото от боровинки.
Третата част с накиснатите стафиди. Трите смеси се разпределят във три форми за торта (26 см) и се пекат в предварително загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. След това се оставят да се охладят.
Ананасът се отцежда от сока и се разбива в блендер. Сиренето „Маскарпоне” се смесва със заквасената сметана и се разбива със захарта. Добавя се ананасът и се разбърква. Сокът от консервата ананас се загрява. Във форма се поставя блата с боровинки и се сиропира със сока от ананас. Намазва се 1/3 от крема.
Отгоре се слага блата със стафиди. И той се поръсва със сок и се намазва с крем.
Последен се поставя блата с цвеклото, сиропира се и се назва с останалия крем. Тортата се охлажда в хладилника поне за 4 часа.
После се изважда и се украсява с пресните плодове и листенца мента.