Loader
0%

Трицветна парти торта

ff

Необходими продукти

за тестото:

  • 3 ч. ч. брашно
  • 3 яйца
  • 2 ч. ч. захар
  • 1 ч. ч. олио
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 ч. л. сол
  • 100 г бели стафиди
  • 150 г сладко от боровинки
  • 1 глава цвекло (средно голяма)
  • 1 с. л. сок от лимон
  • 150 мл ром

 

за крема:

  • 1 консерва ананас (400 г)
  • 500 г сирене „Маскарпоне”
  • 400 г заквасена сметана
  • 300 г пудра захар
  • пресни плодове за гарниране (ягоди, киви)
  • листа мента за гарниране
recipe-icon
Ястие от сирене „Маскарпоне”, сладко от боровинки и консерва ананас
recipe-icon
Време 2 ч. + 4 ч. за охлаждане
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 12
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Брашното, яйцата, захарта, олиото, бакпулвера и солта се смесват и се разбиват с миксер.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Цвеклото се обелва и се нарязва. Разбива се в блендер с лимоновият сок, докато стане на фина маса.
Стафидите се накисват в рома.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

1/3 от тестото се смесва с цвеклото и се разбива докато се получи хомогенна смес.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Втората част от тестото се смесва със сладкото от боровинки.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Третата част с накиснатите стафиди. Трите смеси се разпределят във три форми за торта (26 см) и се пекат в предварително загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. След това се оставят да се охладят.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Ананасът се отцежда от сока и се разбива в блендер. Сиренето „Маскарпоне” се смесва със заквасената сметана и се разбива със захарта. Добавя се ананасът и се разбърква. Сокът от консервата ананас се загрява. Във форма се поставя блата с боровинки и се сиропира със сока от ананас. Намазва се 1/3 от крема.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Отгоре се слага блата със стафиди. И той се поръсва със сок и се намазва с крем.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Последен се поставя блата с цвеклото, сиропира се и се назва с останалия крем. Тортата се охлажда в хладилника поне за 4 часа.

8
}
Стъпка 9

Стъпка 9

После се изважда и се украсява с пресните плодове и листенца мента.

9
icon

Добър апетит!