Ципура на пара със сос от бяло вино — Фантастико
Loader
100%

Ципура на пара със сос от бяло вино

ff

Необходими продукти

  • 2 ципури
  • 50 г бекон на ленти
  • 1 корен джинджифил
  • 1/2 връзка кориандър
  • сол и черен пипер на вкус

 

за соса от бяло вино:

  • 4 скилидки чесън
  • 4 с. л. краве масло
  • 1 с. л. зехтин
  • сокът от 2 лимона
  • 100 мл бяло вино
  • 1/2 връзка магданоз
  • сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
recipe-icon
Ястие от ципура
recipe-icon
Време 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 2
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Рибата се осолява отвътре. Джинджифилът се почиства от кората и се нарязва на парчета. Във всяка риба се слага по 2–3 парчета. Кориандърът се накъсва и също се слага в коремчетата

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

От едната страна на всяка риба се правят по три разреза, в които се слагат по парче нагънат бекон, стрък кориандър и парче джинджифил.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Рибите се овкусяват със сол и черен пипер и се приготвят на пара за около 10 минути.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Чесънът се почиства и се наситнява. Запържва се в сгорещените масло и зехтин.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Добавят се лимоновият сок и виното и се овкусява с индийско орехче. Сосът се оставя да се редуцира на умерен огън, докато се уплътни.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Магданозът се наситнява и се добавя към готовия сос. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.

6
}

Стъпка 7

Рибите се заливат със соса и се поднасят.

7
icon

Добър апетит!