Loader
0%

Уха

ff

Необходими продукти 

 

за бульона:

  • 800 г рагу от сьомга
  • бялата част от 1 стрък праз
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 ч. л. черен пипер на зърна
  • 1 дафинов лист
  • 4 стръка мащерка
  • 2 стръка магданоз

 

за супата:

  • 600 г филе от риба треска
  • 4 картофа
  • 2 моркова
  • сол на вкус
  • пресен лук и копър за поръсване
recipe-icon
Ястие от рагу от сьомга, риба треска, зеленчуци
recipe-icon
Време 2 часа
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

Лукът, морковът и празът се почистват, нарязват се на едро и се слагат в тенджера, заедно с рагуто от сьомга, черния пипер, дафиновия лист, мащерката, магданоза и 2 л вода. Варят се около един час на умерен огън.

1
}

Стъпка 2

Бульонът се прецежда и се оставя на котлона.

2
}

Стъпка 3

Картофите и морковите се почистват и се нарязват на големи кубчета. Пускат се във врящия бульон, посолява се и се готви, докато се зеленчуците се сварят.

3
}

Стъпка 4

Накрая се прибавя рибата, нарязана на едри кубчета и се готви още 5–10 минути на слаб огън.

4
}

Стъпка 5

Супата се поднася с наситнените копър и пресен лук.

5
}

Стъпка 6

Съвет: Оберете месото от костите на рибата и го използвайте за пастет, разядка или друго ястие.

6
icon

Добър апетит!