за глазурата:
Маята се разбърква със 125 мл топла вода и захарта. Оставя се да шупне. Брашното се смесва със солта и бакпулвера. Наливат се шупналата мая и 200 мл топла вода.
Замесва се меко, леко лепкаво тесто. Разделя се на 2 части, които се поставят в тави, поръсени с брашно. Покриват се, за да не хващат кора и се оставят да втасат.
След това тестените топки се изтъняват с ръце, така че да се получат правоъгълни парчета тесто. Оставят се да втасат, като се покриват.
Водата, брашното и содата се загряват на котлона, докато сместа кипне. Охлажда се.
Върху тестото с пръсти се правят декоративни ивици (бразди ). Оставя се да почине за 15 минути. Маже се с глазурата, поръсва се със сусам и хлябът се пече 10–12 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.