Loader
0%

Вегански плодов тарт

ff

Необходими продукти

  • 110 г оризово брашно
  • 110 г царевично нишесте
  • 30 г кокосово брашно
  • 15 г захар
  • 1/4 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. ксантанова гума
  • 135 г кокосово масло

 

за плънката

  • 150 г кашу (накиснато във вода за 1 нощ)
  • 3 с. л. кокосово масло (разтопено)
  • 50 мл сироп от агаве (или мед)
  • 1 банан
  • 70 мл кокосово мляко
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 2 с. л. сок от лимон

 

за гарниране:

 

  • 1 банан
  • 2 кивита
  • 200 г пресни ягоди
recipe-icon
Ястие от оризово брашно, плодове
recipe-icon
Време 40 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 8
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}

Стъпка 1

В купата на блендер се смесват оризовото брашно, царевичното нишесте, кокосовото брашно, захарта, солта и ксантановата гума. Добавя се кокосовото масло и се смила.

1
}

Стъпка 2

Сместа се прехвърля в купа и постепенно се добавят между 50 и 100 мл студена вода, като се разбърква. От полученото тесто върху лист пергаментова хартия се оформя тънка кора.

2
}

Стъпка 3

Прехвърля се във форма за тарт с подвижно дъно (с диаметър 24 см) – така че да покрива и стените. Излишното тесто се отстранява. Формата се прибира във фризер за 40 минути. Охладеното тесто се покрива с пергаментова хартия, върху която се сипва стар нахут или боб, за да не бухва. Пече се 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади.

3
}

Стъпка 4

Предварително накиснатото във вода за 1 нощ кашу се отцежда и се измива. Смила се в блендер, заедно със сиропа от агаве, ваниловата захар, кокосовото мляко, разтопеното кокосово масло, лимоновия сок и начупения банан.

4
}

Стъпка 5

Полученият крем се изсипва върху блата и се замразява за 1 час. Бананът се реже на шайби, кивито – на парчета, а ягодите се разполовяват. Плодовете се подреждат върху охладения тарт.

5
}

Стъпка 6

Съвет: Тартът ще стане още по-вкусен, ако накрая го поръсите със запечени кокосови стърготини.

6
icon

Добър апетит!