за тестото:
за крема:
за гарниране:
Маслото заедно с брашното и пудрата захар се слагат в блендер. Разбива се, докато се получат трохи. Добавят се яйцето и водата, отново се разбива, докато се получи хомогенна смес. Прибира се в хладилник за 30 минути.
Млякото, ванилията и сметаната се сипват в касерола и се кипват. Жълтъците се разбиват със захарта и към тях се налива горещата смес при постоянно бъркане. Всичко се слага на котлона да се сгъсти.
Нишестето се разтваря в малко вода и се добавя към млечната смес, бърка се до сгъстяване. Охлажда се. След това се разбива с миксер.
Тестото се разточва върху набрашнен плот и се слага във форма за тарт, така че да покрива и стените. Стърчащите краища се изрязват. Върху него се слага пергаментова хартия с морска сол отгоре.
Пече се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути. После солта и хартията се махат и се пече още 10 минути. Охлажда се.
Шоколадът се разтопява в микровълновата и с него се намазва блата. Отгоре се разпределя кремът.
Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол. Прибавя се захарта и отново се разбива до твърд сняг.
Върху крема в кръг, с помощна на пош, се редят розички от разбитите белтъци, след това от ягодите, нарязани на две, после отново кръг от белтъчни розички, ягоди, белтъци, и в средата се слагат ягодки.
Белтъците се запичат с горелка. Тартът се охлажда и се сервира, поръсен с пудра захар.