Loader
0%

Ягодов тарт

ff

Необходими продукти

за тестото:

  • 250 г брашно
  • 1 яйце
  • 90 г пудра захар
  • 125 г краве масло
  • 1 с. л. студена вода

 

за крема:

  • 350 мл прясно мляко
  • 150 мл животинска сметана
  • 100 г захар
  • 6 жълтъка
  • 1 ванилия
  • 40 г царевично нишесте

за гарниране:

  • 6 белтъка
  • 100 г захар
  • 50 г бял шоколад
  • 300 г ягоди
  • 1 щипка сол
  • пудра захар за поръсване
recipe-icon
Ястие от ягоди, бял шоколад и прясно мляко
recipe-icon
Време 50 мин. + охлаждане
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 10
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Маслото заедно с брашното и пудрата захар се слагат в блендер. Разбива се, докато се получат трохи. Добавят се яйцето и водата, отново се разбива, докато се получи хомогенна смес. Прибира се в хладилник за 30 минути.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Млякото, ванилията и сметаната се сипват в касерола и се кипват. Жълтъците се разбиват със захарта и към тях се налива горещата смес при постоянно бъркане. Всичко се слага на котлона да се сгъсти.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Нишестето се разтваря в малко вода и се добавя към млечната смес, бърка се до сгъстяване. Охлажда се. След това се разбива с миксер.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Тестото се разточва върху набрашнен плот и се слага във форма за тарт, така че да покрива и стените. Стърчащите краища се изрязват. Върху него се слага пергаментова хартия с морска сол отгоре.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Пече се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути. После солта и хартията се махат и се пече още 10 минути. Охлажда се.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Шоколадът се разтопява в микровълновата и с него се намазва блата. Отгоре се разпределя кремът.

6
}
Стъпка 7

Стъпка 7

Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол. Прибавя се захарта и отново се разбива до твърд сняг.

7
}
Стъпка 8

Стъпка 8

Върху крема в кръг, с помощна на пош, се редят розички от разбитите белтъци, след това от ягодите, нарязани на две, после отново кръг от белтъчни розички, ягоди, белтъци, и в средата се слагат ягодки.

8
}
Стъпка 9

Стъпка 9

Белтъците се запичат с горелка. Тартът се охлажда и се сервира, поръсен с пудра захар.

9
icon

Добър апетит!