за гарниране:
В купа се смесват пълнозърнестото брашно, овесените трици, захарта, ванилията и бакпулверът.
В друга купа се разбъркват с телена бъркалка прясното мляко, жълтъците и разтопеното масло. Прибавят се нарязаните натънко ягоди.
Течните съставки се изливат към сухите, разбърква се с шпатула и към тях внимателно се прибавят разбитите на сняг с миксер белтъци.
Голям тиган се намазва с масло и на две места се сипва по 1 черпак от палачинковата смес. Кръговете не трябва да се допират. Пържат се по 2–3 минути от всяка страна. По този начин се приготвят и останалите.
В купа се разбъркват цеденото кисело мляко, меда и наситнената мента.
Готовите палачинки се гарнират с ароматното мляко и отгоре се слагат пресни ягоди, нарязани на кубчета.