Loader
0%

Яхния с телешко и чушки

ff

Необходими продукти

  • 400 г телешки бут
  • 2 стръка праз
  • 2 с. л. доматен концентарт
  • 4 червени чушки
  • 1 1/2 ч. л. кимион на зърна
  • 1 кг картофи
  • 3 скилидки чесън
  • 100 мл червено вино
  • 1 с. л. захар
  • 1 връзка магданоз
  • брашно за овалване
  • 3 с. л. олио
  • сол и черен пипер
recipe-icon
Ястие от телешки бут, червени чушки и картофи
recipe-icon
Време 3 ч. и 30 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 6
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Месото се нарязва на кубчета, овалва се в брашно и се изтупва от излишното през цедка.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Пържи се в сгорещеното олио. Готовото месо се изважда

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Празът и чушките се почистват и нарязват наситно. В мазнината от месото се запържва празът. Прибавят се чушките и след 2–3 минути се слага и наситненият чесън. Сипва се доматеният концентрат и се разбърква.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Връща се месото, наливат се виното и 800 мл вода. Овкусява се със стрития в хаванче кимион.
Похлупва се и се оставя на тих огън за около два часа и половина.

4
}
Стъпка 5

Стъпка 5

Картофите се обелват, нарязват на кубчета, сипват в 200 мл вода и се овкусява със сол, черен пипер и захар.

5
}
Стъпка 6

Стъпка 6

Оставя се още 30 минути. Яхнията се сервира с наситнен магданоз.

6
icon

Добър апетит!