Месото се нарязва на кубчета, овалва се в брашно и се изтупва от излишното през цедка.
Пържи се в сгорещеното олио. Готовото месо се изважда
Празът и чушките се почистват и нарязват наситно. В мазнината от месото се запържва празът. Прибавят се чушките и след 2–3 минути се слага и наситненият чесън. Сипва се доматеният концентрат и се разбърква.
Връща се месото, наливат се виното и 800 мл вода. Овкусява се със стрития в хаванче кимион.
Похлупва се и се оставя на тих огън за около два часа и половина.
Картофите се обелват, нарязват на кубчета, сипват в 200 мл вода и се овкусява със сол, черен пипер и захар.
Оставя се още 30 минути. Яхнията се сервира с наситнен магданоз.