Loader
0%

Заек с бира

ff

Необходими продукти

  • 1 заек
  • 50 г кравe масло
  • 3 глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 500 мл светла белгийска бира
  • 1/4 глава целина
  • 20 мл олио
  • 4 стръка мащерка
  • 1 ч. л. светъл синап
  • брашно за овалване
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от заек и светла белгийска бира
recipe-icon
Време 1 ч. и 50 мин.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Заекът се реже на парчета. Овкусява се със сол и черен пипер и се овалва в брашно. Пържи се на няколко пъти в маслото и олиото, от всички страни, до златисто. Изважда се от съда.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Лукът се реже на полумесеци, а чесънът се наситнява. Целината се почиства и се нарязва на кубчета. В същия съд, в отделилата се мазнина, се запържват лукът и чесънът.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Когато лукът омекне, се слага и целината. Щом се позапържи, се налива бирата, подправя се със счукания синап и клонки мащерка. Овкусява се със сол и черен пипер.

3
}
Стъпка 4

Стъпка 4

Месото се подрежда в тенджерата, наливат се около 200 мл вода, похлупва се с капак и се готви 40–50 минути на умерен огън.

4
icon

Добър апетит!