Loader
0%

Заешко с гъби и сметана

ff

Необходими продукти

  • 1 заек
  • 150 мл животинска сметана
  • 200 мл бяло вино
  • 200 г печурки
  • 1 глава лук
  • 1 стрък целина
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка мащерка
  • 1/2 ч. л. риган
  • 30 мл олио
  • 30 г краве масло
  • брашно за овалване
  • сол и черен пипер на вкус
recipe-icon
Ястие от заек, бяло вино и печурки
recipe-icon
Време 1 ч.
recipe-icon
Трудност Напреднали
recipe-icon
Порции 4
ff

Как да приготвя?

Начин на приготвяне

}
Стъпка 1

Стъпка 1

Заекът се нарязва на парчета, които се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашно. Пържат се в олиото и маслото, от всички страни, до златисто и се изваждат.

1
}
Стъпка 2

Стъпка 2

Лукът, целината и гъбите се почистват, нарязват се на кубчета и се запържват в същия съд. Прибавя се наситненият чесън. Налива се виното, а след 4–5 минути и сметаната. Овкусява се с ригана и наситнената мащерка.

2
}
Стъпка 3

Стъпка 3

Заешкото месо се връща в тенджерата, овкусява се със сол и черен пипер и ястието се готви под капак още 15–20 минути.

3
icon

Добър апетит!